Skip to content

Fajták Jellemzői

A német juhászkutya megtestesítheti a kutyák legjobb tulajdonságait, de nem mindenkinek valók.

A német juhász vagy német juhászkutya egy német munkakutya fajta, eredetileg terelőkutyaként tenyésztették, juhok terelésére. A fajta Nagy-Britanniában és Európa egyes részein elzászi vagy elzászi farkaskutya néven is szerepel. Azóta az ilyen típusú kutyákat számos más területen is alkalmazzák sikeresen, beleértve a vakok vagy bizonyos betegséggel élők segítői tevékenységét, a kutató-mentő munkát, a rendőrségi és katonai munkát, a kábítószer-felderítést és természetesen mindamellett hogy hűséges társakká válnak családunkban.

Hűségesek, magabiztosak, bátrak, lehetnek közepes és nagy termetűek, mozgékonyak, izmos, nemes karakterű, magas intelligenciájú kutyák. Elképesztően sokoldalúak, és valószínűleg a világ egyik legelismertebb fajtája.

A német juhászkutyák gyengéd házi kedvencek és igazi házőrzők lesznek, akik képesek megtanulni a parancsokat számos feladathoz, és hajlandóak arra, hogy életüket kockára tegyék szeretteik védelmében.

Fajtatiszta státuszuk ellenére előfordulhat, hogy a német juhászkutyákat menhelyen találja meg, és fajspecifikus mentőket találhat, mint a miénk. Tehát ne felejtse milyen fontos örökbe fogadni vásárlás helyett, ha ez a fajta a legjobb az Ön számára.

A fajta átlagos méretei és várható élettartama

Marmagasság:
61-66 cm (kan)
56-61 cm (szuka)

Testsúly:
30-43 kg (kan)
22-32 kg (szuka)

Várható élettartam:
7-14 év

Videók a Német Juhász Fajtáról

Tudjon meg többet örökbefogadási folyamatunkról és hogy hogyan legyen ideiglenes befogadó

Legyél Önkéntes!

Ha érdekel a német juhászkutya fajta, és szívesen segítenél nekünk, ha van egy kis szabadidőd, szívesen várunk.